Ting7

Youtube
Video er et fantastisk fortellerverktøy og videodeling har hatt en enorm økning i popularitet de siste årene. Videodelingsverktøy gjør det enkelt å laste opp filmer og dele dem med hele verden. YouTube er den desidert største av videodelingsverktøyene og det søkes nesten like mye her på YouTube som i Google. Hvert eneste minutt lastes det opp 10 timer med film. Filmene som ligger her kan du vurdere om du liker – tommelen opp, eller liker ikke – tommelen ned.

Du kan legge filmer inn i dine egne nettsider eller blogger, det heter embed. Og du kan dele den med venner i andre nettverk som f.eks. Facebook eller Twitter. På YouTube finner du klipp fra populære TV-serier som The Cosby Show, barneTV-helter som skomaker Andersen i Skomakergata, store sportsbegivenheter som da Oddvar Brå brakk staven sammen med millioner av mindre viktige videoer fra mennesker over hele verden.

Oppdagelsestur:
Søk litt på YouTube på egenhånd.
Les artikkelen om YouTube fra kurset En smak av web, Østfold fylkesbibliotek. Her er de ulike funksjonene godt beskrevet.

Se også denne filmen om å opprette en Youtubekonto.

Utforskingsoppgave:
Gjør noen søk på YouTube og se hva du finner. Se om du finner noen populære TV-show? Trenger du noen forslag? Hva med Pernille og Mr Nelson, Pompel og Pilt, torsdag kveld fra Nydalen eller Ubåtkapteinen.
Skriv en artikkel på bloggen din om Youtube. Hva liker du og hva liker du ikke? Skriv om hva du fant av interessante filmer.


Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: