Ting8

Google

Google tilbyr en rekke verktøy for både samarbeid og deling, så en Gmail og Google-konto er kjekt å ha.

 

Gmail

Skriv inn www.gmail.com i adressefeltet. Da kommer du til startsiden. Her klikker du på «Opprett en konto» på høyre siden av skjermen. Fyll ut skjemaet på neste side. Noen tips til skjemaet: Du ønsker ikke å aktivere nettlogg og husk å krysse av for at du godtar vilkårene for bruk. Les gjerne vilkårene før du godtar. I kurset «En smak av web» ligger en grundig beskrivelse av hvordan du fyller ut skjemaet.

Gmail lagrer ikke mapper, men bruker tagging eller merking for å forenkle gjenfinning av eposter.

Utforskingsoppgave:
Gjør deg kjent med Gmail.
Skriv noen ord på bloggen din om hvordan Gmail fungerer.

 

Google dokumenter (eller docs)

Google dokumenter består av enkle verktøy for tekstbehandling, regneark, presentasjoner og tegning. Alt du gjør her lagres i nettskya. Det vil si at når du lagrer dokukmentene dine her, lagres de i Googles servere og ikke på din egen maskin. Du må ha tilgang til internett for å finne igjen eller jobbe videre med dokumentene dine i Google dokumenter. Det er dette som kalles Cloud Computing eller å jobbe i nettskya. Fordelen med dette er at du gjør dokumentene dine tilgjengelig fra alle maskiner du bruker og du kan dele disse dokumentene med andre slik at dere kan samskrive i dem.

Google dokumenter finner du enten ved å skrive docs.google.com eller dersom du er logget inn i Gmail-kontoen din, kan du velge Dokumenter eller Documents fra toppmenyen på venstre side. Klikk på pila ved siden av mer/more dersom du ikke finner dokumenter i menyen. Dersom du ikke har en Google-konto fra før, må du skrive passordet ditt en gang til. Google tilbyr to kontoer, en for Gmail og en for andre tjenester, men bruker du de samme passordet, vil du ikke merke det senere. Da er du inne. Velg Create new og ønsket verktøy, så kan du begynne å skrive.

Oppdagelsestur:
Denne svenske filmen fra Internetkunskap.se gir et godt overblikk over nettskya: http://www.youtube.com/user/Internetkunskap#p/u/11/MKtb7BkVGqw

Norsk film om å opprette Google konto

Diskusjon i Del og bruk om Google docs.

Uforskingsoppgave:Opprett et dokument i Google dokumenter. Skriv noen ord og lag tittel på dokumentet. Dokumentet lagres automatisk. Lag noen flere dokumenter og se hvordan oversikten over dokumentene ser ut.
Skriv noen ord på bloggen din om hvordan du kan ta i bruk Google dokumenter.

Frivillig ekstraoppgave:
Kjenner du flere med Gmail-konto? Gjør avtale med en annen og del et dokument med han/hun. For å dele klikker du på «Share» øverst i høyre hjørne og skriver inn Gmail-adressen (epostadressen) i feltet under «Add people». Deretter klikker du på «Share» nederst. Nå kan dere skrive i dokumentet begge to og til og med samtidig. Endringene vil synes for begge to umiddelbart.

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: