Ting9

RSSikon

RSS står for «Really Simpe Syndication» eller «Rich Site Summary», men det kalles også nyhetsstrømmer eller levende bokmerker.  Dette er den beste måten å holde seg oppdatert på! Det er ikke lett å rekker å se over alle nettsidene, avisene og bloggene for å se om de har skrevet noe nytt og interessant. En RSS-leser vil gjøre deg oppmerksom på at det har blitt lagt ut nye artikler og oppdateringer i de nettsidene og bloggene du abonnerer på. Det er flere verktøy du kan bruke for å abonnere på nyhetsoppdateringener. Du kan få det rett i en egen mappe i epostprogrammet ditt eller du kan bruke egne verktøy som Bloglines eller Google Leser (evt Reader, om du har stilt inn Google til å bruke engelsk språk). I dette kurset skal du ta i bruk Google Leser.

Dersom du har vært gjennom ting 8, Google-tjenester, har du allerede en Google-konto. Har du ikke Google-konto, se ting 8. Når du er logget inn på Gmail eller Google dokumenter, velger du Leser (eller Reader) fra menyen øverst til venstre på siden.

Oppdagelsestur:
Se denne filmen fra Internetkunskap.se om RSS/nyhetsstrømmer:  http://www.youtube.com/user/Internetkunskap#p/u/10/ZhlJuUYZtEI

Utforskingoppgave:
Klikk på boksen «Legg til abonnement» som er plassert øverst på venstre siden under Google leser-logoen. Her legger du inn adresser til nettsider eller blogger du pleier å følge med på. Legg inn 5-10 adresser, så får du et godt innblikk i hvordan Google leser virker. Obs! Ikke alle nettsider er det mulig å abonnere på.
Husk å legg inn stjerne eller liker om det er artikler du liker godt. Du kan også dele artikler med andre og legge inn dine egne etiketter eller merker eller tagger.
Skriv en artikkel på bloggen din om hva du har lært om RSS/nyhetsstrømmer.

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: